Lahodný grepovo-smotanový zákusok bez múky. Pohladí tvoje telo i dušu
Nenáročný a chuťovo bohatý grepovo-smotanový zákusok bez múky, vhodný k slávnostnému stolu aj všednému vychutnávaniu. Jeho príprava je jednoduchá a zloženie dostupné a zdravé. Odporúčam všetkým, ktorým robí múka zle alebo ju chcú obmedziť. Hodí sa ku káve, k ovociu alebo len tak, ak ťa začne honiť chuť na sladké.
Čo budeme potrebovať na formu s rozmermi 23×9 cm?
- 200 g pomletých mandlí
- štipka morskej/himalájskej soli
- 3 polievkové lyžice medu (alebo podľa vlastnej chuti)
- 30 g roztopeného kvalitného masla
- 1 vajíčko
- 250 g mascarpone
- 125 g jemného tvarohu
- vanilku
- 5 lyžíc medu (alebo podľa vlastnej chuti)
- 1 veľký na kocky nakrájaný grep
- kakao na posypanie
- Rúru si predhrejeme na 180°C.
- Pomleté mandle si zmiešame so soľou, medom, roztopeným maslom a vajíčkom. Všetko poriadne premiešame.
- Formu si vymastíme maslom a cesto si jemne vytvarujeme rukou tak, aby boli okraje vyššie (viď. obrázok). Pečieme 20-25 minút.
- Predtým ako budeme korpus plniť, necháme ho vychladnúť.
- V miske si zmiešame mascarpone, tvaroh, vanilku a med. Korpus rovnomerne naplníme zmesou, na ktorú si poukladáme pokrájaný grep a na koniec jemne posypeme kakao.
- Zákusok chutí dobre chladený. Korpus zmäkne, keď chvíľku postojí.
TIP: Grep môžeš nahradiť hocijakým ovocím alebo orechmi, prípadne horkou čokoládou. Fantázii sa medze nekladú. Je len na tebe akú kombináciu si zvolíš.
Recept bol pripravený pre portál FITSHAKER a zverejnený s povolením kolektívu
http://fitshaker.sk/grepovo-smotanovy-zakusok-bez-muky/
Komentáre
Zverejnenie komentára